Vieze geuren in je auto? Zo kom je ervan af - ZERauto.nl

2022-05-28 05:46:01 By : Mr. James Davis

Last van vieze geuren in de auto en lukt het niet om die te verwijderen? Dan is een ozonbehandeling een interessante oplossing. Lees hier hoe dat werkt.

Sommige vieze geuren kunnen met een speciaal reinigingsmiddel worden verwijderd. Maar er zijn ook bepaalde geuren die maar niet willen verdwijnen. Het interieur van een auto is typisch zo’n ruimte waarin een vieze lucht blijft hangen.

Denk aan een hondenlucht of de geur van sigarettenrook, maar ook (kapotte) airconditioning, vochtproblemen en vervuilde bekleding kunnen hardnekkige geurproblemen veroorzaken. Heb je van alles al geprobeerd en lukt het niet om de vieze geuren te verwijderen, ga dan voor een ozonbehandeling auto.

Met behulp van een ozongenerator worden geuren op moleculair niveau vernietigd en omgezet in een reukloze zuurstof. Ozon heeft een steriliserende werking en wordt voor verschillende doeleinden ingezet. Bijvoorbeeld om water te desinfecteren, zwemwater te reinigen en micro-organismen te doden, maar dus ook om ongewenste geuren permanent te verwijderen.

Een ozonbehandeling in het interieur van een auto duurt enkele minuten. Met een speciaal apparaat wordt de afgesloten ruimte tot in de diepte gereinigd. De ozon dringt bijvoorbeeld ook door in de wand van bacteriën en schimmels.

Ozon heeft van zichzelf echter een onaangename, prikkelende geur. Daarom moet je na de behandeling een paar uur wachten totdat de ozonlucht geheel is verdwenen. Je moet na de behandeling dus even geduld hebben, maar deze methode is zeer effectief.

Mijn naam, e-mail en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats.

ZER staat voor Zero Emissie Rijden. Nieuws, achtergronden, rij-impressies en reportages over elektrisch rijden en elektrische auto’s: je vindt het op ZERauto.

Of mail de redactie via info@zerauto.nl