In Zwartewaterland werd de SGP de grootste dankzij de domineesdochter | Nederlands Dagblad

2022-08-19 21:50:11 By : Ms. Jasmine Fan

log in met je e-mailadres

Tot haar eigen verbazing won de SGP in Zwartewaterland twee extra zetels en werd daar de grootste partij. ‘We hebben alle boeren uit de gemeente, ongeveer honderdvijftig man, persoonlijk bezocht en hen een oranje SGP-schep gegeven.’

1. wanneer u op de PDF-button rechtsonder klikt, krijgt u het printvenster

2. u maakt dan de afdrukkeuze PDF

4. het wordt nu opgeslagen als PDF

5. Wij wensen u veel leesplezier

Een groepje scholieren steekt met de veerpont het Zwartewater over op weg naar Genemuiden.

De Oekraïense vlag wappert fier bovenop ‘t Olde Staduus in het centrum van Genemuiden. Even verderop verstevigt een grote, gele graafmachine de kade van de Binnenhaven. De geuren van de dieselgenerator en het van de havenbodem opgeschepte zand vechten om voorrang. Sinds 2001 behoort Genemuiden tot de gemeente Zwartewaterland, samen met, op volgorde van grootte, Hasselt, Zwartsluis en het piepkleine Mastenbroek. Tegenwoordig staat het stadhuis van de gemeente in Hasselt en is ‘t Olde Staduus nu een plek voor onder meer toeristeninformatie.

Vrijwilligster Esther Reijnders runt de zaak deze donderdagochtend. Net als veel van haar landgenoten heeft ze woensdag niet gestemd. ‘Ik zat gisteravond op de bank toen ik mij opeens beda..

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis

Vier artikelen per maand gratis

Het belangrijkste nieuws in uw inbox

Heeft u al een account? Log in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .

Zeven miljoen bollen stopten de tuinmannen van de Keukenhof afgelopen herfst in de grond, met de hand. Woensdag ging de ‘etalage van de sierteeltsector’ weer open na twee jaar gedwongen coronasluiting.

De vereniging wil dat de Efteling de voorgenomen sloop van het Spookslot uitstelt, totdat het park beleid heeft bepaald voor de omgang met het eigen erfgoed.

Werkgevers deinzen ervoor terug mensen met een psychische kwetsbaarheid in dienst te nemen. Maar met oog voor de mens achter de werknemer kán het voor beide partijen wel goed uitpakken.

Voor wie vluchtelingen uit Oekraïne opneemt in huis, is het fijn om iets te weten van de Oekraïense taal en cultuur. Daarom geeft tolk Valerija Vinarskaja een gratis webinarreeks. ‘Elkaars taal leren werkt aanstekelijk.’

Artsen blijven terughoudend in het uitvoeren van late abortussen omdat ze onzeker zijn over mogelijke strafrechtelijke gevolgen. Dat blijkt uit een rapport van onderzoeksinstituut ZonMw in opdracht van het kabinet.

Koningsdag in Maastricht staat dit jaar in het teken van vrijheid en verbondenheid. ‘Het is cruciaal om openlijk respect en saamhorigheid te tonen, zowel in Nederland als in de rest van de wereld.

Politici van de meeste fracties in het Europees Parlement zijn geïrriteerd dat de post van speciaal EU-gezant voor godsdienstvrijheid al zowat drie jaar onbezet is. Daarmee geeft de EU ‘de verkeerde boodschap af’.

Koning Willem-Alexander gaat woensdag in Zwolle in gesprek over 25 jaar ervaring met buurtbemiddeling, waarin getrainde vrijwilligers conflicten tussen buren helpen oplossen.

Nieuw onderzoek laat geen spaan heel van het omstreden coldcase-onderzoek naar de verrader van Anne Frank. Zes historici constateren amateurisme, tunnelvisie, fout bronnengebruik en rammelende argumentatie.

Verslaggevers van het Nederlands Dagblad fietsen deze zomer in estafette door Nederland en doen verslag van hun belevenissen. In de 20e en laatste etappe fietst Annegina Randewijk.

Verslaggevers van het Nederlands Dagblad fietsen deze zomer in estafette door Nederland en doen verslag van hun belevenissen. In de 19e etappe fietst Sjirk Kuijper.

Verslaggevers van het Nederlands Dagblad fietsen deze zomer in estafette door Nederland en doen verslag van hun belevenissen. In de 18e etappe fietst Alexander Dommerholt.

log in met je e-mailadres

Het zijn onrustige tijden. Wij brengen u betrouwbare informatie. Vanuit het geloof, de hoop en de liefde die ons drijven.