sprite-logomark

2022-06-18 16:27:57 By : Ms. Xu Susan

Een hard toeslaande tweede golf van het coronavirus heeft India bereikt, waarbij het land recordaantallen pandemieën en in totaal al 17,9 miljoen COVID-gevallen heeft gemeld. Volgens schattingen van de New York Times heeft het land meer dan 201.000 sterfgevallen gekend en zijn er de afgelopen week elke dag minstens 350.000 nieuwe gevallen vastgesteld.

Deze hoge aantallen betekenen dat ziekenhuizen worstelen om patiënten voldoende zorg te bieden en om nieuwe bronnen te zoeken voor aanvullende zuurstof en persoonlijke beschermingsmiddelen. Velen worden geweigerd wegens gebrek aan bedden en sterven buiten de overvolle ziekenhuisdeuren. Door de trage uitrol van vaccins is er een ongelijke toegang tot vaccins in de wereld zorgt voor de inconsistente reactie van de overheid. Hierdoor is minder dan 10% van de bevolking gevaccineerd, net als vorig jaar zet de crisis mensen online in beweging.

Journaliste Mythili Sampathkumar is via Twitter begonnen met het bijeenbrengen van middelen, waaronder inzamelingsacties voor individuele zuurstoftanks:

Buzzfeed reporter Scaachi Koul deelde een Google Doc met organisaties en individuele fondsenwervers die actief op zoek zijn naar donaties voor COVID-19 noodhulp. De lijst is samengesteld door vrijwilligers, waaronder activist en gebruiker Riddhi Dastidar, en kan worden gefilterd op urgentie, locatie en de mogelijkheid van de organisatie om internationale donaties te accepteren.

Artsen zonder Grenzen is opnieuw begonnen met het hulpverlenen in Mumbai. De noodhulp organisatie screent patiënten en verwijst ze dan vervolgens door, ze stellen twee tenten beschikbaar met 2000 IC-bedden. De teams van Artsen zonder Grenzen helpen het land ook te voorzien van zuurstof, therapieën, digitale gezondheidspromotie en water- en sanitaire activiteiten. Je kunt altijd lid worden van Artsen Zonder Grenzen of een eenmalige donatie doen.

Ook stichting RRDF zamelt geld voor India. Dat geld is vooral bedoeld om dagloners - die door de lockdown nu geen inkomen meer hebben - voorzien van voedsel en drinken. Doneren kan via deze website.

Deze non-profitorganisatie verzamelt en verdeelt fondsen voor medische diensten en apparatuur die patiënten van extra zuurstof voorzien, zoals zuurstofgeneratoren, zuurstof concentrators en zelfs het werk dat nodig is om zuurstoftanks bij te vullen.

Je kunt ook je eigen inzamelingsactie beginnen voor het COVID-19 Healthcare Heroes programma van GiveIndia.

Het team van Americares India levert vanuit Mumbai de benodigde medische voorraden aan instellingen in het hele land. Het team heeft al 6,6 miljoen stuks beschermende kleding uitgedeeld aan gezondheidswerkers en zal de behoeften van de werkers ter plaatse blijven ondersteunen. Donaties aan het COVID-19 fonds van de organisatie zullen rechtstreeks naar deze inspanningen gaan, met een doel van 5 miljoen dollar.

Terwijl UNICEF-medewerkers sinds vorig jaar gemeenschappen helpen voorlichten over het indammen van de verspreiding van COVID-19, zijn de huidige inspanningen gericht op het ondersteunen van de behoeften van gezondheidswerkers in noodsituaties.

Donaties aan UNICEF zijn nu bedoeld voor "de levering van kritische zuurstofconcentrators en diagnostische testsystemen, hygiënebenodigdheden en PBM-kits om gezondheidswerkers te beschermen", aldus de organisatie.

Sinds het begin van de pandemie heeft de non-profitorganisatie voor armoedebestrijding en empowerment met meer dan 100 organisaties samengewerkt om COVID-19 hulp te bieden. Met de donaties worden PBM's gefinancierd voor ziekenhuizen, verzorgingsinstellingen en andere medische voorzieningen die weer open gaan om de tweede golf op te vangen.