"Nooit in gerookt" – Oldtimers in Auto Motor Klassiek

2022-06-10 22:07:20 By : Ms. Kathy Wu

door Dolf Peeters updated 4 december, 2018, 21:46

Tegenwoordig rookt er bijna niemand meer. En dat moet vroeger ook zo geweest zijn. Dat idee krijgen we in elk geval bij het instappen in zowat elke klassieker.

Die indruk is natuurlijk onterecht. Maar het lijkt in elk geval wel zo. We kwamen er achter hoe dat komt.

Want wat wij onder het reinigen van onze auto’s verstaan, daar lachen de professionals om. Die gebruiken serieus gereedschap om het interieur van een auto weer helemaal fris te maken: stoom onder hoge druk en met ionen werkende luchtreinigers/geurvernietigers. Er worden geen geuren gemaskeerd, ze worden serieus vernietigd.

Het is natuurlijk aardig om te weten dat Lamers Equipment, een al veertig+jaar bestaand familiebedrijf uit het Achterhoekse Zelhem is, en dat soort gereedschap importeert. Maar de prijzen van deze professionele, industriële reinigingsapparatuur zitten doorgaans ver boven onze particuliere budgetten.

Een stoomcleaner met de indrukwekkende naam “Junior Star Max, 8 bar”kost al gauw een miel of vijf… Bij de Blokker zagen we al stoomreinigers voor € 39,50

Stoomreinigen is geschikt voor Stoomextractie is geschikt voor : Het gehele dashboard inclusief navigatie, deurpanelen, sponningen, ventilatieroosters, dakhemeltjes, stoffen bekleding en matten, vlekverwijdering, het reinigen van leren bekleding en ruiten.

Aan de buitenkant is stoomcleanen geschikt voor alle gelakte delen (Door de hoge temperatuur gaan de poriën open staan en worden gelakte delen zeer goed en diep gereinigd. In veel gevallen wordt het kleien van een auto overbodig.), emblemen, roosters, ongelakte kunststof delen, deurrubbers, velsranden in plaatdelen, chroom delen, de motorruimte, wielkasten, wielophangingscomponenten, veren pakketten, alle naden, kieren en hoeken en cabrioletkappen.

Wat van belang is, met een stoomreiniger wordt er, met maar heel weinig water, tot in de diepte gereinigd en ontsmet en de viezigheid wordt daarna direct weer uit het weefsel of van het materiaal gezogen.

En een ´geurvreter´ op ionenbasis -die een soort ozongenerator 3.0 is-, die daar na ingezet kan worden elimineert niet alleen schimmelsporen en lucht gedragen micro organismes maar ook alle nare geuren in het interieur. Geuren worden er niet mee gemaskeerd, maar daadwerkelijk vernietigd.

En mocht uw klassieker nog te authentiek ruiken, dan kunt u doorgaans goed terecht bij een Focwa aangesloten autopoetsbedrijf of de specialist bij u in de buurt die u kent en vertrouwt.. Voor het stoomcleanen van een interieur bent u doorgaans € 60-80 kwijt. Een geurverwijderingsessie met ozon of met het AOP proces met die vrije, mensvriendelijke ionen kost ongeveer hetzelfde.

Met dank aan Lamers Equipment, www.lamersequipment.nl

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Ja, ik wil me ook graag aanmelden voor de nieuwsbrief

Attachments The maximum upload file size: 8 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here

Bekijk de 40 pagina's tellende preview via deze link of een klik op de omslag.

Het perfecte leesvoer voor een avondje of meer ongestoord weg te dromen. Hij ligt nu in de winkels. Een abonnement is natuurlijk beter, want dan mist u geen nummer meer en u bent nog eens € 27 goedkoper uit ook. Niet verkeerd in deze dure tijden.

Bedankt voor het aanmelden. U vindt een bevestiging in uw email in- of spambox.