Provincie onderzoekt overstap op groen waterstof in plaats van gas - Friesch Dagblad

2022-06-24 21:58:52 By : Mr. Leo Lou

De provincie Fryslân gaat in haar pand in Uitwellingerga deels over op groen waterstof voor de warmtevoorziening. Als de proef slaagt, kan dat mogelijk ook op andere locaties.

Het provinciehuis in Leeuwarden. Foto: Hoge Noorden / Jaap Schaaf

Het gaat om het kantoor en de werkplaats van Provinciale Waterstaat aan het Lytse Súdein. Gedeputeerde Staten steken 89.000 euro in een waterstofgenerator. Tieluk in Leeuwarden levert de installatie. De verwachting is dat de waterstofinstallatie het aardgasverbruik met 50 tot 70 procent kan verminderen. Jaarlijks wordt op deze locatie 13.500 kuub verbruikt. Maximaal 9500 kuub kan bespaard worden.

Het Friesch Dagblad zoomt in en zoekt naar verhalen die betekenisvol zijn. Iedere dag streeft de redactie ernaar die zo goed en nauwkeurig mogelijk te brengen: eerlijk, evenwichtig, kritisch opbouwend. Dit zodat u betrouwbaar nieuws kunt lezen.

Leest u al de (digitale) krant? Dan heeft u waarschijnlijk recht op het lezen van PREMIUM. Registreer u dan eenmalig en log in om toegang te krijgen.

Heeft u al een account? Dan kunt u hieronder eenvoudig inloggen om dit PREMIUM-artikel te lezen.

Bent u ingelogd maar kunt u dit artikel nog steeds niet lezen? Koppel dan hier eenmalig uw account aan uw abonnementsgegevens.

Release: 0f35b4122af4e5bc5a8820f2c5e946fdc9691de8