Dit zijn de beste technieken om CO2 uit de lucht te halen volgens Elon Musk | Change Inc.

2022-09-23 22:07:19 By : Ms. CoCo Niu

Dit zijn de beste technieken om CO2 uit de lucht te halen volgens Elon Musk

Dit zijn de beste technieken om CO2 uit de lucht te halen volgens Elon Musk

De XPrize voor CO2-verwijdering uit de lucht, gesponsord door Elon Musk en Tesla, kondigde onlangs zijn eerste winnaars aan. Het gaat om 23 studententeams die samen een bedrag van 5 miljoen dollar krijgen. Voor bedrijven en andere uitvinders is de deadline om ideeën in te dienen 1 december.

De 23 studententeams bedachten voor een deel manieren om de CO2-verwijdering goed te registeren. Maar de interessantste ideeën hebben te maken met het weghalen van CO2 uit de lucht. Studententeams van over de hele wereld (maar vooral uit Noord-Amerika) krijgen nu 250.000 dollar per team om de techniek verder uit te werken.

Wetenschappers van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) ontwikkelden een koelsysteem dat tot 10 graden kouder koelt dan de omgevingstemperatuur. Het bijzondere: de technologie werkt zonder gebruik van elektriciteit.

Het Noorse bedrijf Vianode investeert 2 miljard Noorse kronen (195 miljoen euro) in de bouw van haar eerste duurzame batterijfabriek. Tegen 2024 zal de fabriek jaarlijks anodegrafiet produceren voor zo’n 20.000 elektrische auto’s. De materialen worden gemaakt met 90 procent minder CO2-uitstoot dan nu.

join the changesluit je gratis aan

Bij een ecosysteem van 42.512 professionals, bedrijven en start-ups die samen aan oplossingen werken voor een betere toekomst. Met dagelijks kwaliteitsjournalistiek, inzichten en evenementen, want morgen wordt vandaag bedacht.

Wanneer gaat de elektrische luchtvaart echt vliegen? De Israëlische start-up Eviation zet een belangrijke stap in de goede richting.

Wie waren dit jaar de Changemakers?

Vind een bedrijf van morgen