’Deken van vervuiling bedekt het land’ | Wat U Zegt | Telegraaf.nl

2022-08-08 02:40:08 By : Mr. Gary Zhang

Een uniek RIVM-onderzoek naar de uitstoot van ultrafijnstof zorgt niet voor blije gezichten. Zo zijn nu de effecten bekend geworden van langdurige blootstelling aan ultrafijnstof door vliegverkeer, schrijft Jan Muijs.

Binnen een straal van 50 kilometer rond Schiphol zit je direct in de gevarenzone en loop je meer gezondheidsrisico's dan de rest in Nederland. Maar het blijft natuurlijk niet bij een ongezond verblijf rond Amsterdam alleen. Datzelfde geldt ook -zij het in mindere mate- voor luchthavens als Rotterdam en Eindhoven. Maar niet alleen de luchthavens zorgen voor deze vervuiling. De allergrootste vervuiler van fijnstof kun je terugvoeren op ons wagenpark. Elke dag staan er in ons land ellenlange stinkende file's hun fijnstof uit te braken. Zelfs electrische auto's zijn hier debet aan door slijtage aan banden en remsystemen. Voeg daarbij nog eens de deken van stikstof die ons land bedekt en je hebt ongeveer een beeld hoe schadelijk het is om in dit land te wonen. Het uitkopen van wat boeren in ons land zal geen significante oplossing opleveren. Er is geen ontsnappen meer mogelijk.

Elke ochtend het meest spraakmakende nieuws.

Ongeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

Een snelle update vanuit showbizzland: de laatste nieuwtjes en de meest besproken foto’s en filmpjes van de sterren.

Een snelle update vanuit showbizzland: de laatste nieuwtjes en de meest besproken foto’s en filmpjes van de sterren.

Bizarre beelden op het WK atletiek voor junioren als de Italiaan Alberto Nonino deelneemt aan de 400 meter.

Een Oekraïense officier heeft beelden gedeeld van een aanval op een, zoals hij zelf zegt, Russische auto met daarin commandanten en soldaten.

De afrit Marum op de A7 in Groningen is afgesloten vanwege een afvaldumping. Rond 04.00 uur afgelopen nacht zijn op de afrit pallets en ander hout gedumpt en in brand gestoken, meldt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

De helft van de stellingdeelnemers vindt de snelwegacties van de protesterende boeren te ver gaan. Begrip voor de boerenprotesten is er te over, maar daar mogen geen mensen gevaar bij lopen, vindt een meerderheid: „Dat gaat te ver.”

Een Indiase minister is in het ziekenhuis opgenomen met buikpijn, twee dagen nadat hij water had gedronken uit een vervuilde rivier. Hij deed dat om een campagne voor de schoonmaak van de rivier kracht bij te zetten.

Sinds het begin van de oorlog in de Oekraïne spoelen er steeds meer dode dolfijnen in de Zwarte Zee aan. Tussen maart en juli zijn er 5000 van deze ’oorlogsslachtoffers’ aangetroffen. Ruim drie keer meer dan in vredestijd.

Een Duitse organisatie voor consumentenbelangen klaagt autofabrikant Tesla in Berlijn aan wegens misleiding van klanten.

Wasverzachter ruikt heerlijk, maar een groot nadeel is dat het niet zo goed is voor het milieu. Wist je dat je ook azijn als wasverzachter kunt gebruiken? In dit artikel vertellen we je waarom azijn een goede keuze is.

OOQE Pro X9 Bluetooth Oordopjes

OOQE Pro X9 Bluetooth Oordopjes