Ruim een kwart Belgische horeca geeft geen geldige btw-bon'

2022-05-14 05:18:07 By : Ms. Sammi Chen

Horeca – Horecazaken die geen mogelijkheid hebben om te betalen met de pinpas kunnen tot de helft van hun klandizie mislopen. Dat blijkt uit onderzoek gedaan in opdracht van Lightspeed. De pinas is verreweg het meest favoriete betaalmiddel;  85 procent van de Nederlanders betaalt in een horecazaak het liefst met pin.

Software - Softwareleverancier Horeko uit Amersfoort heeft deze maand twee nieuwe features gelanceerd voor haar keukenmanagementsysteem Horeko Kitchen Manager. Ze helpt hiermee horecaondernemers om meer grip te krijgen op de marge van bezorggerechten.

Betaaltechniek - Pizzeria De Burgemeester van Napels in Leeuwarden is het eerste restaurant dat gebruik maakt van de coronaproof betaaloplossing van Lightspeed. Het bedrijf heeft vanaf deze week de Tikkie Check als betaalapp geïntegreerd in het kassasysteem.

Onderzoek – 44 procent van de Nederlanders denkt dat de kleinere, lokale restaurants deze crisis zullen overleven door zich aan te passen aan het ‘nieuwe normaal’. Dit blijkt uit een onderzoek van Lightspeed, gehouden onder 1000 Nederlanders.

Coronamaatregelen - Tweesterrenrestaurant Pastorale in België heeft wel een heel opzienbarend apparaat aangeschaft voor de veiligheid van hun gasten, een ozongenerator. Zodra de gasten hun jassen hebben opgehangen aan de kapstok, wordt deze naar ‘de vestiaire’ overgebracht waar de jassen enkele minuten in de luchtstroom van de ozongenerator komen te hangen waardoor de de jassen worden ontsmet.

Actie - Horecaondernemingen worden volop geconfronteerd met de realiteit rondom de bestrijding van het coronavirus: gasten gaan niet meer deur uit en de deuren van de eet- en horecagelegenheden zijn dicht. Toch zijn er ook ondernemers die doorgaan en actief zijn met afhalen, maar ook vooral bezorgen.