EV bijladen met aanhanger de oplossing volgens Fransen

2022-03-19 07:29:17 By : Ms. xiaofeng ZHU

Abonneer nú met korting

Kies nú voor een abonnement met korting

Om te kunnen inloggen op Mijn AutoWeek moet u akkoord gaan met onze privacy voorwaarden.

De Fransen begrijpen dat de Route Soleil in de huidige hoedanigheid niet bepaald het Walhalla voor de EV-rijdende vakantieganger is. Elektrisch naar de Zuid-Franse kust rijden kan nog een uitdaging zijn. Deze aanhanger van EP Tender moet daarbij helpen.

Het bereik van moderne EV's staat steeds meer toe om er verre reizen mee te maken. Even aan de snellader, bakje koffie drinken en weer een paar honderd kilometer door. Toch ben je in de praktijk natuurlijk nog steeds flink meer tijd kwijt dan met een auto met verbrandingsmotor en kom je ook niet altijd ideaal uit met de beschikbaarheid van laadpunten. EP Tender, een start-up uit Parijs, speelt daarop in met deze accu-aanhanger.

Het aanhangertje moet ervoor zorgen dat een EV tijdens het rijden bijgeladen wordt. Zo verlies je een stuk minder tijd op weg naar je vakantiebestemming. EP Tender speelt volgens Automotive News specifiek in op de langere ritten van vakantiegangers, want het wil op een aantal plekken langs populaire vakantieroutes ophaalstations inrichten waar deze karretjes staan. EV-rijders kunnen een opgeladen kar meenemen en deze verderop langs de route weer inleveren.

Volgens het bedrijf kan er 60 kWh bijgeladen worden met de kar achter de auto. Via een speciale app kunnen gebruikers ook instellen hoe snel er bijgeladen moet worden. Het bedrijf zet in op een huurprijs van hooguit € 34 per kar. Het moet uiteraard wel mogelijk zijn om de kar achter je EV te hangen, dus daarom is EP Tender al in gesprek met Renault en PSA om de EV's van die concerns hierop voor te bereiden.

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten. Reageren is niet meer mogelijk.

Een paar jaar geleden zou dit een strijd tussen een Citroën en een Seat zijn geweest. Het is...

© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden